joi, 27 septembrie 2007

PLAN DE SCOLARIZARE IN ANUL SCOLAR 2007-2008


Colegiul National « Al. D.Ghica », institutie a invatamantului preuniversitar teleormanean cu o vechime de 40 de ani, are un prestigiu recunoscut datorita rezultatelor obtinute de elevi si cadre didactice in procesul instructiv – educativ.

Colegiul National « Al. D. Ghica »se afla in continua interactiune cu mediul social, economic si politic.

Baza didactico-materiala este alcatuita din :
cladirea principala a liceului;
cladirea internatului si cantina;
sala de sport si biblioteca (peste 35.000 volume) ;
Liceul functioneaza cu un numar de 91 persoane incadrate, din care 73 cadre didactice, 8 personal didactic auxiliar si 11 la personalul nedidactic (tehnic-administrativ) .
In anul scolar 2007-2008 liceul are aproximativ 1000 elevi, cuprinsi in 35 clase, filiera teoretica, cu doua profile : real si uman, avand ca specializari : matematica – informatica,filologie.


La clasa a IX-a -8 clase x 28 elevi= 224 elevi.
Matematica informatica- intensiv informatica 1 clasa x28 elevi
-intensiv limba engleza 1 clasa x 28 elevi

-bilingv limba engleza 1 clasa x 28 elevi
Filologie -1 clasa-28 elevi

PROIECT DE DEZVOLTARE SCOLARA

PROIECTUL PENTRU DEZVOLTARE SCOLARA AL C.N. ,,AL. D. GHICA ALEXANDRIA”

In anul scolar 2006-2007, C.N. ,,Al.D. Ghica” Alexandria a participat la competitia de Granturi pentru Dezvoltare scolara cu proiectul cu numele: TRECUTUL SI PREZENTUL LICEULUI MEU, scris de prof. Luca Fanica si prof. Mircea Mirela, grantul castigat ridicandu-se la 290 000 000 lei. Produsul final al acestui proiect il reprezinta realizarea unui studiu monographic al liceului nostru, studiu care va fi finalizat in luna noiembrie 2007. Acest proiect face parte din categoria proiectelor care sprijină îmbunătăţirea procesului de predare - învăţare prin activităţi extracurriculare si se va derula pe o perioada de 6 luni.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta: Dezvoltarea sentimentului identităţii şi al apartenenţei locale a elevilor liceului nostru.
Ţinta din care derivă proiectul este:
Dorinţa profesorilor şi a tinerilor implicaţi, de a face artă, de a se redescoperi prin cultură şi de a arăta că cele două domenii (real şi uman), conlucrează la formarea "omului modern”, dezvoltând astfel sentimentul identităţii şi al apartenenţei locale.
Grupul tinta al proiectului are urmatoarea componenta:
-50 de elevi ai Colegiului Naţional „Al.D.Ghica”, care nu deţin prea multe informaţii despre istoricul liceului şi care sunt dispuşi să lucreze ca voluntari în această activitate de cercetare. Ei vor avea şansa să cunoască lucruri noi, dar în acelaşi timp să-şi dezvolte abilităţile de comunicare şi de documentare prin participarea efectivă la editarea monografiei liceului;
-20 cadre didactice care s-au oferit să coordoneze activităţile proiectului şi care vor avea ocazia adoptării unor noi metode de cooptare a copiilor în activităţi extraşcolare;
-20 elevi, care fac parte din ansamblul de dansuri populare ,,Brâuleţul”
- membrii comunitatii locale(reprezentanţi ai partenerilor: primăria, biblioteca judeţeană, muzeul judeţean, (circa 20);
- reprezentanţi ai liceelor partenere din Bucureşti şi Braşov (circa 40).
Echipa de proiect care coordoneaza implementarea cu succes a activitatilor este formata din urmatorii profesori: Luca Fanica, Mircea Mirela, Tataru Daniela, Neagu Manole si contabil sef Suica Grigorina.

Coordonator proiect,
Luca Fanica